
Here in New York, you can find all types of bottles from all over the world. At our local wine shop in Astoria we picked up two: a Cannonao and a Sauvignon Blanc from Marlborough New Zealand. New Zealand is best known for its crisp SB's thanks to the cool year round weather. And, to add a bit of unknown information, Australia and NZ have put a new 'law' into affect asking wine producers to use plastic or glass corks instead of real cork due to high costs and possible extinction. The wine itself was a straw yellow and the perfume was your classic SB; grassy, vegetal, oregano, sage, white flowers, mainly from the wild and a touch of salt. On the palatte it was dry with medium softness and warm. The freshness and minerality fell after it was open a bit, while the intensity and persistance remained but with a bit of bitterness. For $10 the quality was worth the price and would be great with sushi or like food items.
Vote 72/100
Qui a New York è facile trovare bottiglie da tutto il mondo. Una sera vicino a casa abbiamo comperato una bottiglia di Sauvignon Blanc Oysterbay della zona di Marlborough nella Nuova Zelanda. Io sono un patito per i Suvignon Blanc in tutte le sue varianti. Beh tanto per cominciare il tappo era a vite molto comune per i vini australiani e neozelandesi ;Il colore è un giallo paglierino acceso;la fragranza è quella classica del sauvignon: l'erbaceo di erba appena tagliata forse un po' macerata al sole, delle rimembranze di origano, fiori freschi bianchi e una nota minerale di sale . Al palato è secco abbastanza morbido, caldo . E' fresco e sapido ma cala vistosamente di intensità e persistenza chiudendo con un finale amarognolo che ricorda più un Tocai Friulano. Un vino che costa sui 10$. Da abbinare a qualche pietanza di Sushi non molto profumata.
Voto 72/100