Yes, there are really great Californian wines that you dont have to spend a lot for. The 75 Wine Company's 2008, 'The Sum' is proof of that. For around $20 you can get this wonderfully blended bottle made of Cabernet Sauvignon, Syrah and Petit Syrah. We discovered it on the wine list at a restaurant in Long Island called Two, and enjoyed it with a wonderfully bloody ribeye steak and french fries (I like my steaks rare). Young, but perfectly good to drink, the purpley red wine is surprisingly full of alcohol at 14.5%, which can also be seen by the thick legs on the glass, but is understated on the nose. Very succulent and juicy with an intense blueberry smell and lighter more elegant hints of spices, wood and chocolate. Tannic, with a slight bite from the alcohol and acidity, it was strong and powerful while remaining balanced at the same time. It dried my mouth and prepared me for my next bite, exactly what a good cab should do.
Friday, November 19, 2010
The Sum, by The 75 wine company, 2008
Vote 89/100
Qualche volta si possono trovare vini Californiani che non costano così tanto. Il 2008 dal 75 Wine Company chiamato The Sum, ne è la prova. Per circa $20 potete avere questa bellissima bottiglia un blend di cabernet sauvignon, syrah e petit syrah. L'abbiamo scoperta leggendo una lista di vini ad un ristorante a Long Island, New York . Ristorante dal nome alquanto particolare Two; il vino l'abbiamo abbinato ad una deliziosa bistecca al sangue e patatine fritte (a me piacciano tanto le bistecche al sangue!). Giovane ma pronto da bere, questo vino porpora-rosso pieno di alcool, notando le lacrime sul vetro del bicchiere, ma non troppo violento al naso. Succulente e succoso con sentori intensi di mirtilli e con aromi più leggeri di spezie, legno e cioccolato. Tannico con un tono presente di alcohol e acidità, forte e potente ma bilanciato. Mi ha asciugato la bocca e mi preparava per il prossimo boccone, esattamente cosa dovrebbe fare un buon cabernet.
Vote 89/100
Labels:
California wine,
Red Wine
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment