Friday, September 10, 2010

Prime Steakhouse, New York with Slaughterhouse Syrah

Eventually most people move out of New York City to the suburbs, where space is available to put up a white picket fence and have 2.5 kids. In the past, moving to the 'countryside' meant just that, but nowadays places like Long Island have much more to offer. Prime, a steakhouse located on the bay in Huntington, is a NYC rooftop restaurant brought to life on the island. The enormous restaurant sits on an equally large deck, offering an amazing view of the bay and the boats parked within it. Modern and spacious the restaurant is always trying to capture the latest trends in food and design and has a bible-sized wine list- perfect for us!

We ordered a bottle of Syrah by Slaughterhouse, a smaller vineyard in Napa which I had previously tried at another NY restaurant. A bit unbalanced with 14.4% alcohol which came through a bit too much, and the slightly young, just about ripe, prune and blueberr
y fruits. It was warm and nicely tannic, buttery, chocolatey and intense, but personally I think it needed more time to mature (it was a 2005). The wait staff is knowledgable and friendly, helping to decided which meal is best suited for you. Given that it is located on the water, we decided to start off with some little necks; clams on the half shell typically found on long island. For the main course, steak was an obvious choice for all. I had an extremely tender skirt steak with three dipping sauces, while the others choose the beef wellington smoothered in bordelaise creme sauce. The portions were huge, but given that everything was so deliscious, we had to make room for desert. A peanut butter and chocolate fondue, to be dipped in with marshmallow, banana, strawberry and poundcake... really I am at a loss for words at this point.
We washed it down with a late harvest tannat- a port-like wine from Uruguay which I can't say Ive tried before. Soft, round, intense, fruity, exactally what I love in desert wines.
Overall the night was wonderful, one of the best restaurants I've been to in a long time. They have four other places, all on Long Island, perfectly located for the translocated Manhattanites.

Spesso molta gente trasloca fuori New York City verso le periferie dove c'è più spazio e si può finalizzare il sogno d'avere uno steccato bianco che confini la tua casa dei sogni e avere 2,5 bambini! Tutto ciò era traslocare nel Countryside ma oggiggiorno a Long Island ha molto più di questo da offrire. Prime è una Steak House situata sulla Baia di Huntington è essenzialmente una tipico ristorante sul tetto di un edificio di NY trasportato a Long Island. E'disposto in egual misura tra l'interno e l'e

strerno con affacciata la Baia con una visa mozzafiato. Si possono anche ormeggiare le barche. Moderno e spazioso questo risctorante cerca di rincorrere le ultime mode nel cibo e nel design del locale, ha una lista di vini grande come un bibbia, perfetta per noi. Abbiamo preso un bottiglia di Syrah di Slaughterhouse, un piccolo produttore di Napa Valley(California) che avevo già provato in un'altro ristorante a NY. Un po' sbilanciato sulle morbidezze con un tenore alcolico di 14,4% , molto giovane con nounce di prugna e frutti di bosco, era caldo e tannico con un gusto di burro e cioccolato. Personalmente credo abbia bisogna di maggior affinamento era un 2005. Lostuff del locale era molto amichevole e ben preparato e ci ha aiutato a decidere quale piatto era meglio per noi.

Il locale era nella baia e quindi meglio iniziare con dei Tartufi di Mare pescati nella Baia di Long Island e serviti con la tipica Cocktail Sauce Usa, ketchup e Cren. Ordinammo naturalmente una bella bistecca di manzo Skirt che in italiano ho scoperto si chiama Tasto la parte sopra il costato, ccompagnata da tre diverse salse. Le altre scelte sono state Beef Wellinghton, un pezzo pregiato di manzo avvolto in una crosta di pasta sfoglia e salsa Bordolese. Le porzioni erano enormi ma dato che avevo notato che i dolci erano alquanto interessanti dovevo lasciare posto per provarli. Peanut butter(burro di arachidi) e cioccolata fuse assieme per essere inzuppate dai Marshmallow(toffolette) o da pezzi di banana o fragole o plumcake. Tutto era magicamente buono. Abbinato ad un Tannat, un vino fortificato come il porto proveniente dall'Uruguai, morbido, avvolgente, fruttato e intenso. Tutto era così fantastico e questo ambiente rendeva veramnte tutto straordinario. I gestori hanno altri 4 ristoranti sparsi per Long Island perchè non provarli tutti??


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